FAQ

Waarom kies je voor Maquis Import? Vragen en antwoorden uit de dagelijkse praktijk.

Welke merken levert Maquis?

Sinds september 2006 leveren wij de natuurlijke make-up Couleur Caramel. In 2013 is Maquis ook importeur van Zao, essence of nature. Zao leveren we in Nederland en Duitsland.

Sinds 2021 is Altearah toegevoegd aan het assortiment. ALTEARAH bio heeft een verzorgingsmethode op maat ontwikkeld, die gebaseerd is op de voordelen van aromatherapie, chromotherapie en geurtherapie. De gecertificeerde biologische producten, samengesteld op basis van 100% natuurlijke etherische oliën, zijn verkrijgbaar in 14 kleurrijke emoties, voor 14 zeer actieve en inspirerende behandelingen voor lichaam en geest.

In 2023 is de natuurlijke bio-zonbeschermingslijn van  UVBIO toegevoegd. Respect voor de huid, de gezondheid en het milieu. Producten voordat je de zon ingaat, na de zon en om het hele jaar een tintje te houden.

Levert Maquis producten op natuurlijke basis?

Nee, de merken in ons assortiment zijn 100% natuurlijk of vrijwel 100% natuurlijk.

‘Op natuurlijke basis’ mag iets al genoemd worden als er een heel klein percentage natuurlijke ingrediënten in een product zit. De echte basis van het product kan in dit geval nog steeds een minerale olie zijn. In al onze merken komen geen minerale oliën, siliconen, synthetische parfumstoffen, synthetische emulgatoren enz. voor. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes.

Wat bedoelen jullie met ‘Resultaat zonder apparaat’?

Heel eenvoudig, je hebt geen apparatuur nodig om producten dieper in de huid te brengen, om de huid een dieptepeeling te geven, enz. De ingrediënten in de producten (met name de etherische oliën in Altearah) doen dat al ‘vanzelf’. Je leert het allemaal tijdens de trainingen.

Komt er iemand naar mij toe om informatie te geven?

Nee, wij willen je graag een bredere indruk geven.

Ons eerste contact met de eerste informatie is vaak telefonisch. Daarna kunnen we je veel gerichter informatie mailen. Maar dit is pas het eerste. Maquis heeft je zoveel te bieden dat wij je dat liever presenteren in ons bedrijf. Daarom ben je van harte welkom om naar ons toe te komen. We hebben dan alles bij de hand; je kunt alle producten zien, ruiken, voelen en proberen. Bovendien krijg je een rondleiding door het bedrijf. Wij zijn er van overtuigd dat je dan beter kunt beoordelen, kunt ‘voelen’, of onze producten en werkwijze je aanspreekt.

Kan ik een proefbehandeling krijgen van het huidverzorgingsmerk dat mijn belangstelling heeft?

Jazeker. In combinatie met het informatiegesprek kun je een proefbehandeling krijgen. Na de behandeling ontvang je een set mini’s waarmee je je huid thuis kunt verzorgen. Zo kun je zelf ervaren wat de producten en behandeling voor de huid doen.

Wie geeft mij informatie en eventueel de proefbehandeling?

Suzanne en Alette geven de vakinhoudelijke trainingen, voeren de informatiegesprekken en geven de proefbehandelingen. Zij zijn al jaren schoonheidsspecialist. Suzanne is ook visagiste. Alette heeft 22 jaar een eigen huidverzorgingsinstituut gehad. Je hebt dus altijd te maken met mensen die precies weten hoe het dagelijks in jouw salon of praktijk gaat. Zij kunnen je altijd op basis van kennis en ervaring een advies geven. Wat je met dat advies doet, bepaal je natuurlijk zelf!

Waar moet ik aan voldoen om met jullie merken te werken? Gelden er verplichte jaaromzetten?

Het enige dat we van je verwachten is dat je professioneel opgeleid bent. Als je een diploma hebt behaald door thuisstudie gaan we graag met je in gesprek.

Er gelden geen verplichte jaaromzetten. We verwachten wel dat je op de juiste manier met de producten werkt. Daarom willen we je graag minimaal 1x per jaar op een training zien. Natuurlijk praten we hier verder over tijdens het informatiegesprek.

Om te werken met de huidverzorging volg je eerst de (gratis) trainingen van het merk. Met de make-up en Altearah kun je eerder starten, maar verwachten we je op de algemene producttraining.

Met de zonproducten van UVBIO kun je altijd starten. Hier zijn geen trainingen van maar wel uitgebreide informatie over elke product.


Als ik een mail stuur met een vraag of ik bel op, wanneer krijg ik antwoord?

Vanaf het eerste contact, per telefoon of via de e-mail reageert Maquis vrijwel altijd binnen 1 werkdag, hooguit 2. En niet alleen bij het eerste contact, maar altijd! Want wachten op een antwoord is vervelend. Daarom laten we je niet wachten.

Kan ik trainingen volgen?

Maquis biedt voor de verschillende merken die zij levert verschillende trainingen. Ook als je al langere tijd werkt met een merk, blijf je welkom om trainingen te volgen. Wil je de basis opfrissen? Die trainingsdagen blijven voor jou gratis. Voor vervolgtrainingen en hele specifieke trainingen zoals ‘Ingrediënten in cosmetica’ wordt een vergoeding gevraagd. Je weet dit altijd vooraf.

Geven jullie ook visagie trainingen?

Ja hoor. Naast de producttrainingen van de make-up lijnen, zijn er ook aparte visagie trainingen. Je leert dan visagietechnieken die je direct in je salon of winkel toe kunt passen.

Waar worden de trainingen gegeven?

Bij Maquis zelf, in Westervoort. Er is een ruim praktijklokaal met 4 wellnessbanken en er is een ruim theorielokaal. In het ‘Proeflokaal’ (de showroom) kun je alle producten zelf voelen, ruiken en proberen. Sommige trainingen en inspiratiesessies zijn online.

Organiseren jullie ook andere bijeenkomsten dan alleen trainingen?

Zeker! In het verleden begonnen we het nieuwe jaar met een gezellige en informatieve high tea. Nu starten we na de zomer met Meet Maquis.

Naast alle trainingen (gemiddeld 2 dagen per week) organiseren we regelmatig een grotere activiteit. Dit kunnen masterclasses zijn of een symposium. Ook hebben we studiereizen georganiseerd.

Hoe blijf ik op de hoogte van veranderingen bij jullie of het merk waar ik mee werk?

Als we iets te melden hebben dat niet kan wachten, dan sturen we direct een e-mail.

Als je werkt met de huidverzorgingslijnen, krijg je regelmatig een nieuwsbrief. Daarin lees je updates over de merken, consumentenacties, achtergrondinformatie en geven we ideeën en tips die passen bij de tijd van het jaar. 4x Per jaar ontvang je een extra nieuwsbrief gericht op het seizoen dat komt.

Als je met de make-up merken werkt, ontvang je uiteraard een mail als er nieuwe producten gelanceerd worden. Ook de nieuwtjes lees je in de nieuwsbrief die je via de mail krijgt. Suzanne deelt regelmatig een filmpje met tips.

Hebben collega’s die al met jullie merken werken, onderling ook contact?

Jazeker! Je ontmoet elkaar tijdens de trainingen en andere activiteiten die we organiseren. Daar zijn hele vriendschappen uit ontstaan. De jaarlijkse high tea is één grote ontmoeting met elkaar. Digitaal ontmoet je elkaar in onze besloten Facebookgroep.

Kan Maquis mij adviseren bij de ondernemerskant van mijn salon, mijn praktijk?

De eigenaars van Maquis, Jan en Alette de Vries hebben zelf 22 jaar een instituut voor huidverzorging gehad, genaamd L’Esthéticienne.  Dit instituut had 2 vestigingen. Eén in het centrum van Westervoort en in het centrum van Arnhem. De salon in Westervoort is overgenomen en bestaat nog steeds. Door het hebben van een groot instituut hebben Jan en Alette dus zeer veel ervaring in de branche. Inmiddels meer dan dertig jaar. Zij delen graag die ervaring met jou.

Hoe kan ik bestellen?

Het gemakkelijkst en met de minste kans op fouten of vergissingen is bestellen via onze besloten webshop, maquis.shop. Je krijgt dan ook 2% webshopkorting. Natuurlijk kun je ook bellen of mailen om je bestelling door te geven. En ben je bij ons? Dan pakken we ook met liefde in wat je nodig hebt en direct mee wil nemen.

Wat is het minimum order bedrag?

Je kunt voor elk bedrag bestellen. Er is geen minimum orderbedrag.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

Wij vragen een bijdrage in de verzendkosten van € 4,35 (alleen binnen NL). 
Over bestellingen met een inkoopwaarde > € 500 worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
Voor bestellingen met een afleveradres buiten Nederland zijn de verzendkosten € 10. 

(Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW.)

Hoe kan ik betalen?

Wij leveren onder automatische incasso. Het voordeel voor jou is dat je niet vooraf hoeft te betalen, maar achteraf. In de week na de levering vindt de incasso plaats. Ben je iets vergeten te bestellen? Geen probleem, je bestelt weer via de shop en de twee bestellingen komen in één levering naar je toe.

Betaal je toch liever vooraf? Via de webshop kun je ook direct betalen via iDeal.

Hoe krijg ik mijn factuur?

Die sturen we digitaal. Bij je levering vind je een pakbon. Zo kun je gemakkelijk je bestelling controleren.

Wat zijn de verzenddagen en hoelang is de levertijd?

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag versturen we de bestellingen. Is jouw bestelling voor 12.00 uur op deze dagen binnen, dan gaat die vrijwel altijd dezelfde dag nog bij ons weg. Je krijgt het meestal binnen 24 uur geleverd via de koeriersdienst GLS. Via de Track&Trace kun je je bestelling volgen.

Welk verpakkingsmateriaal gebruiken jullie?

Alles moet zo verpakt worden dat het onbeschadigd bij jou aankomt. Daarom gebruiken we kartonnen dozen die we zoveel mogelijk opvullen met gebruikte lege doosjes. Dat bespaart verpakkingschips, ook al zijn die van maïs gemaakt zodat je ze in je compostbak kunt afvoeren. Veel klanten bewaren ze en nemen ze mee als ze op training komen. Dan gebruiken wij ze weer opnieuw! Ook dozen gebruiken we zoveel mogelijk nog een keer. Sommige flessen moeten we helaas nog steeds verpakken in het ‘bubbeltjes’plastic. Waar we dit kunnen vermijden doen we dat! Ook dit plastic komt vaak retour naar ons en gebruiken wij het weer opnieuw.

Levert Maquis ook ‘bijzaken’?

Naast natuurlijke huidverzorging en make-up kun je ook lege potjes, flesjes, wimperverf, alcohol, vinylhandschoenen, bandeaus, haarnetjes, mondkapjes, spatbrillen enz inkopen. Alles gemakkelijk op één adres.

Is er promotiemateriaal?

Alle merken hebben verschillend promotiemateriaal. Sommige artikelen zijn gratis, voor andere betaal je een vergoeding. Je kunt alles bestellen via de shop. Maquis stuurt niet alles mee met een informatiepakket, maar laat het je graag zien tijdens jouw informatiegesprek.

Afbeeldingen en documenten staan op Maquis.pro. Deze site is alleen toegankelijk voor de profs die met onze merken werken.

Leveren jullie rechtstreeks aan consumenten, bijvoorbeeld via een webshop?

Ja, sommige merken verkopen wij via een webshop. We hebben hier geen aanbiedingen en zijn hier niet actief mee bezig. Toch hebben we een shop zodat er op één (digitale) plek het volledige en actuele assortiment zichtbaar is. 


Hoe is de zichtbaarheid van mijn salon of praktijk via jullie sites?

De salons en praktijken die actief met onze merken werken kunnen vermeld worden op Google maps. Als een consument het icoontje aanklikt, ziet ze de gegevens van jouw salon.